Tanzanija -AFrika - Safari - Egzotika - daleke destinacije
+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Početna strana  >  Tanzanija
snow


Tanzanija je najturističkija zemlja Afrike uz Keniju. Zanzibar i safari. Proverite najbolju ponudu za Tanzaniju na Zanimljivaputovanja.com!
Tanzanija je država u istočnoj Africi koja izlazi na Indijski okean a sastoji se iz kontinentalnog dela i ostrva Zanzibar.
Do sticanja nezavisnosti 1961.godine bila je prvo Nemačka a kasnije Britanska kolonija. Severoistok zemlje je gusto pošumljen i u njemu se nalazi planina Kilimandžaro koja je ujedno najviša planina na kontinentu, a neka od velikih Afričkih jezera se jednim svojim delom nalaze u Tanzaniji. Tanganjika koje je drugo najdublje jezero na svetu i Viktorijino jezero koje je i izvor reke Nil., kao i jezero Njasa.
Tanzanija ima nešto više od 35 miliona stanovnika a najzastupljeniji su hrišćani sa 62% i muslimani sa 35%.
Ono što je posebno specifično za Tanzaniju pored velikih jezera, planine Kilimandžaro i autonomne oblasti i egzotičnog letovališta Zanzibara je veliki broj nacionalnih parkova, nekih od najpoznatijih na svetu za safari i razgledanje neverovatne flore i faune. 16 nacionalnih parkova, 29 životinjskih rezervata i 40 kontrolisanih područja. Najpoznatiji su Serengeti, Ngorongo, Kilimandžaro, Mikumi, Tarangire...

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.