+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Krstarenje na Severni pol

Početna strana  >  avanture  >  Severni-pol
Smeštaja
0 Smeštaja
loading ...

programSeverni pol je najsevernija tačka na našoj planeti i nagrada koju avanturisti i istraživači i danas revnosno traže.

Ova neverovatna avantura počinje u Murmansku u Rusiji, gde se ukrcavate na najsnažniji brod na Svetu ledolomac sa nuklearnim pogonom 50 Let Pobedy koji kreće u kružno putovanje prema geografskom Severnom polu. Očekivanje se pojačava dok nas moćni brod vodi kroz smrznuti Arktički okean prema našem cilju.
Osim uzbuđenja krstarenja na snažnom ledolomcu i uzbuđenja zbog stajanja na vrhu sveta, imate priliku istražiti i retko posećeni ruski arktički arhipelag Zemlja Franza Josefa. Ovo je neverovatno putovanje na jedinstvenom brodu, dostojno istinskih avanturista i istraživača.

Cena paketa od 27.350€ po osobi u Standard Twin sobi 
Program putovanja:

1.dan Dolazak - Individualni dolazak u Murmansk, grad i luka na severu Rusije na poluostrvu Kola koji je polazna tačka naše avanture. Po dolasku na aerodrom organizovali smo za vas transfer do vašeg hotela koji je uključen u cenu. Do Murmanska je lako doći sa presedanjem u Moskvi ili Sant Petersburgu, a ukoliko Vam vaše vreme dozvoljava preporučujemo Vam zaustavljanje i obilazak u nekom od ova dva neverovatna grada.
2.dan Dobrodošli na brod - Nakon doručka u hotelu za Vas smo organizovali transfer do luke gde se ukrcavate na nuklearni ledolomac 50 godina pobede u jutarnjim časovima. Nakon smeštaja u kabine upoznajte se sa brodom i orijentišite se na njemu dok lagano isplovljavamo ka severu iz zaliva Kola.
3.-6.dan Put na sever - Može istinski reći da je „doći do tamo pola zabave“, dok putujemo prema severu kroz Barentsovo more, uvek postoji mogućnost da sretnemo kitove. U međuvremenu, imate priliku da naučite o jedinstvenim mogućnostima života na ledolomcu. Takođe vas očekaje neverovatni obilazak mašinskog dela gde možete videti motor broda od 75.000KS.
Dok se probijamo preko ledene kape, vi ste iz prve ruke svedoci ogromne snage broda, dok se veliki ledeni blokovi savijaju i pucaju ispod njega. Kada se u tom trenutku zateknete na palubi osećaj je nadrealan je i nezaboravan.
Koristimo dnevnu svetlost tokom 24 sata da bismo Vam ponudili obilazak helikopterom. Iz vazduha možete promatrati kako brod probija svoju stazu kroz led. Imate jedinstveni vidikovac sa koga ćete svedočiti zadivljujućoj lepoti ovog ogromnog prostranstva polarnog leda.
7.dan Severni pol - Dobrodošli na geografski Severni pol! Nakon pažljivog kretanja prema severu od 90 stepeni, svečano spuštamo sidro na čvrstom ledenom delu i spuštamo se na smrznuto more.
Sada je vreme da se iskusi dugo očekivano uzbuđenje stajanja na vrhu Sveta. Pridružite se svojim kolegama saputnicima u formiranju kruga i prošetajte se svim Meridijanima u našem posebnom Međunarodnom plesnom krugu. Pripremite se i za roštilj na ledu. Možda čak imate priliku da zaroniti u ledenu severnu vodu skokom sa fotografijom!
Nakon našeg druženja za pamćenje na Severnom polu, okrećemo se i krećemo prema jugu. Ali avantura još nije gotova. Visoki arktički arhipelag zemlje Franza Josefa nas tek čeka!
8.-10.dan Zemlja Frantza Jozefa - Zemaljski arhipelag Franz Josef, deo je ruskog Arktičkog nacionalnog parka od 2012.godine. Polarni medvedi i druge vrlo važne divljači visokog Arktika - poput morževa i nekih retkih vrsta kitova - mogu se primetiti bilo kada i bilo gde u i oko Zemlje Franza Josefa. Na obroncima i liticama oko ostrva nalaze se gnezda ogromnih kolonija morskih ptica selica poput njorke, mali auk, burnjak, obalski galeb i mnoge druge. Iskoristićemo dnevnu svetlost od 24 sata kako bismo ugrabili svaku priliku za gledanje divljih životinja i izlete sa zodijacima i helikopterom.
U zemlji Franza Josefa nalazi se nekoliko zanimljivih geoloških karakteristika, poput tajanstvenih kamenih sfera na ostrvu Champ. Zanimljivo i vredno posete je rt Fligely na ostrvu Rudolf najsevernija tačka kopna u istočnoj hemisferi. Zemlja Franz Josefa takođe nudi posetiocima šetnju stopama poznatih polarnih istraživača na dobro očuvanim istorijskim nalazištima. Časopisi istraživača poput Juliusa von Payera, Benjamina Leigh Smitha, Fredericha Georgea Jacksona i Fridtjofa Nansena oživljavaju se na rtu Norveška, rtu Flora, luci Eira i Cape Tegetthoff. Memorijali, spomenici, krstevi i ostaci kuća svedoče o neverovatnim događajima koje dodatno objašnjavaju naši polarni istoričari.
Dodatni hight light na našem putovanju je Tikhaya Bukhta, ruska rendžerska stanica arktičkog nacionalnog parka u koja se nalazi u zgradi iz sovjetskog doba. Ovde možete razgovarati sa osobljem stanice i kupiti unikatne suvenire u prodavaonici suvenira. A u blizini, fascinantne stubaste bazaltne litice Rubini Rock-a dom su hiljade gnezda morskih ptica.
11.-12.dan put na jug - Nakon našeg izuzetno provedenog vremena u zemlji Franza Josefa, krećemo na jug kroz bogate vode Barentsovog mora. Prezentacije i radionice našeg stručnog osoblja osiguravaju da ti dani na moru ne prođu veoma zanimljivo. Takođe možete iskoristiti brodske sadržaje poput polarne biblioteke, odbojkaškog igrališta, teretane, dve saune, bazena sa morskom vodom, prodavnice suvenira i masažnih tretmana. U posmatranju morskih ptica i kitova možete uživati sa otvorenih panoramskih paluba kao i spoljnjih prozora u kabinama.
13.dan iskrcavanje i kraj - Naše putovanje jednom u životu se bliži kraju. Nakon doručka opraštamo se u Murmansku. Obezbeđen Vam je transfer do aerodroma za vaš let kući.

Paket po osobi uključuje :
1 noćenje sa doručkom, dan pre krstarenja u hotelu u Murmansku;
grupni transfer aerodrom-hotel prvog dana
grupni transfer na hotel-brod drugog dana
noćenje u izabranom tipu kabine sa punim pansionom i održavanjem kabine
kafa, kakao i čaj tokom 24h
sva grupne ekskurzije i obilasci helikopterom tokom ture
sve grupne ekskurzije, obilasci i iskrcavanja gumenim čamcem Zodiac tokom ture
program predavanja i neformalnih diskusija sa vođama ekspedicije i gostujućim predavačima
vodiče ekspedicije i osoblje tokom celog putovanja
brendirana Poseidon expeditons parka (zimska jakna)
gumene čizme tokom iskrcavanja sa broda tokom svih izleta
fen za kosu i bademantili u svakoj kabini
Individualno osiguranje koje pokriva sve troškove evakuacije i repatijacije za mlađe od 90 godina za sve dana na brodu
sve lučke takse i svi razni porezi na usluge
grupni transfer pristanište-aerodrom/centar grada na dan iskrcavanja
informativni materijal pre putovanja

Paket ne uključuje:
Internacionalnu avionsku kartu do Murmanska
transfer ukoliko dolazite pre transfera predviđenog programom
ekskurzije helikopterom u drugačije vreme od grupnih
porez na dolaske i odlaske iz zemlje (ukoliko se naplaćuju)
viza za Rusiju za putnike kojima je potrebna (građanima R.Srbije nije potrebna viza za Rusiju)
osiguranje prtljaga i otkaza putovanja (preporučeno)
individualne troškove putnika (pića na brodu, obroka na kopnu, telekomunikacione usluge, pranje veša...)
napojnice za osoblje

**Cene su PO OSOBI za deljenu kabinu

Važno:
Ruta, iskrcavanja i sve ostale aktivnosti tokom krstarenja veoma zavise od leda i vremenskih uslova i podležu odlukama vođe ekspedicije i kapetana broda. Susreti sa bilo kojom spomenutom divljom životinjom ne mogu se garantovati.
 

 
 


GalerijaSmeštajloading ...


Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.