+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Kanada

Početna strana  >  Kanada
snow

Zimska država

flag
CANADA (KANADA)

Druga najveća država na svetu, prostire se na 9,98 milona km2. Okružena je sa 3 okeana, na istoku Atlanskim, na zapadu Tihim, a na severu Severnim ledenim. Graniči se na jugu sa Sjedinjenim Američkim Državama i njihova granica je najduža na svetu.
Veliki deo ove prostrane zemlje ima jaku i hladnu klimu, dok su južni delovi nešto topliji, i imaju topla leta. Najveći deo, oko 82% živi u velikim i srednjim gradovima, a najveći od njih su Toronto, Montreal, Vancouver.
Britanska kraljica Elizabeta II je šef države, a Kanada je dvojezična država (engleski i francuski jezik) i jedna od najmultikulturalnijih zemalja sveta, zbog velike imigracije.
Uz hladnu klimu i visoke planine ide i sneg i skijanje. Tako je Kanada zemlja sa nekim od najpoznatijih skijaških centara na svetu, i dva puta domaćin zimskih Olimpijskih igara i to u Calgariju 1988. i Vancouveru 2010.godine i letnjih Olimpijskih igara u Montrealu 1976.godine. Najpoznatiji skijaški centri u Kanadi su: Whistler, Lake Louis, Panorama, Kicking Horse, Sun Peaks Resort... Turistima su u Kanadi još privlačni Toronto - kao jedan od najuređenijih gradova sveta, Vancouver - grad koji odiše starim divljim zapadom i viktorijanskom arhitekturom, Otava - srce multikulturalnosti i Montreal - grad za provod. Pored ovih gradova i ski centara, turistima u Kanadi su zanimljive još: gledanje polarne svetlosti u Yuconu, Velika jezera i nijagarini vodopadi, Snow train kroz prelepu kanadsku prirodu, Nacionalni parkovi (Jasper, Banf, Hiljadu ostrva, Western Lakes...), Stenovite planine i mnogo drugih stvari.
Kanada je bogata i uređena zemlja i u većini kategorija spada u sam svetski vrh, pa će turisti svakako uživati u njoj.

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.