+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Barselona

Početna strana  >  spanija  >  Barselona
Smeštaja
6 Smeštaja

BarselonaBarselona je drugi po veličini grad u Španiji i glavni grad pokrajine Katalonija.
Kada bi dobili zadatak da od lego kockica sagradite neku zgradu iz ovog grada, teško da bi uspeli, jer Barselona je „polje za igru“ Antonija Gaudija sa figurama najčudnijih oblika.
Prestonica mediteranske ishrane, Barselona kombinuje četiri elementa koji čine katalonsku kuhinju jednom od najzdravijih. Među tipičnim jelima grada su: Escudella sam carn d' Olla miks supa od svinjetine, govedine i piletine sa povrćem, pirinčem, rezancima i krompirom; Cocido de judias Blancas ,vrsta pasulja; Butifarra tradicionalna katalonska kobasica, La Pilota govedina u testu i Arrozla Cazuela veoma slična paelji.
U morske specijalitete spadaju la Zarzuela, (mešavina iverka, grdobine, kozica, lignji, dagnji) i Sukuet de Peik, supa pripremljena sa ribom i školjkama. Jedno od najukusnijih i najpopularnijih jela u regionu je Escalivada sa grilovanim patlidžanom i crvenom paprikom u sosu od maslinovog ulja i belog luka.
Posle ovih ukusnih jela , možete probati popularnu Crema Catalana, neku vrstu pudinga od jaja ili Mel i Mato švapski sir sa medom, a možda Postre de Musico sa pinjolima i suvim grožđem. Panellets su mali slatkiši napravljeni od marcipana, čokolade i kafe sa ukusom lešnika .

Vreme: GMT + 1.

Klima: je tipično mediteranska, sa blagim zimama i toplim letima. Jul i avgust su najtopliji meseci u godini i temperature rastu i do 37 stepeni Celzijusovih. Od novembra do aprila preporučljivo je nositi nešto toplije - džemper, jaknu ili kaput. Sredinom zime, posebno tokom februara, Barselona je najhladnija, iako januar ume da bude i blaga. Od marta temperatura počinje da raste dramatično i sve je više sunčanih dana. Maj je posebno prijatno vreme da posetite Barselonu, kada je vreme toplo i sveže.

Novac: Valuta u Barseloni kao i u celoj Španiji je evro. Menjačnice koje vidite u ulici La Rambla i unaokolo rade duže od banaka, ali nude nepovoljnije kurseve. Možete menjati novac ili putničke čekove bez problema u bilo kojoj banci ili menjačnici (obično obeležene rečju canvi/cambio). Većina kreditnih kartica kao što su Visa, MasterCard, Maestro i Cirrus su prihvatljive širom Španije. Možete ih koristiti u većini hotela, restorana i prodavnica. Takođe ih možete koristit u ATM bankomatima ako imaju vidljiv znak vaše kartice.

Savet: U Španiji postoji problem sa lopovima pa vam savetujemo da vodite računa o vašem novcu i da u grad nosite samo onoliku količinu koju mislite da ćete potrošiti toga dana.U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
1 Pekara
1 Mesara
1 Taxi: 34606210635
Taxi služba
1 Rent a car: 34902491616
Više informacija na recepciji objekta.
1 Lokalni bus
Informacije o lokalnom autobuskom prevozu na raspolaganju su na recepciji objekta ili na info pultu u mestu.
1 Turist biro
Turistički informativni centar se nalazi na aerodromu i na nekoliko lokacija u centru grada.
1 Banka/bankomat
1 Prodavnica suvenira
1 Policijska stanica
112
1 Pošta
1 Bolnica
Univerzitetski klinički centar Barcelona, Carrer de Villarroel, 170, +34 932 27 54 00
1 Zubar
1 Apoteka
1 Bioskop
1 Muzej

Dodatna ponuda:


1 Kuglanje
1 Zatvoren teniski teren
1 Skvoš
1 Sportski centar
1 Teniski teren
1 Noćni klub / diskoteka

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.